Autotrans grupa

Autotrans grupa jedan je od najvećih prijevozničkih sustava u Hrvatskoj, u vlasništvu međunarodne korporacije Arriva Deutsche Bahn. U sastavu nalaze se tvrtke Autotrans, Autoprometno poduzeće Požega, Autotrans Lika, Autopromet Slunj i Velebit turist Gospić, a razgranata mreža podružnica proteže se duž Istre, Primorja, Gorskog kotara, jadranskih otoka, Slavonije, Like i Dalmacije.

Prisutni smo i na inozemnom tržištu preko tvrtke Pan Alpen Adria Mannheim, osnovane u Njemačkoj. Autotrans grupa je jedini prijevoznički sustav iz Hrvatske uključen u međunarodnu asocijaciju prijevoznika Eurolines, koja godišnje preveze 10 milijuna putnika u 32 zemlje, u više od 700 destinacija.

Osnovna djelatnost Autotrans grupe je osigurati javni prijevoz putnika u cestovnom prometu  kroz svoju razgranatu mrežu od preko 500 linija u domaćem i inozemnom prometu. U tom kontekstu, domaći promet podrazumijeva  svakodnevno održavanje županijskog i međužupanijskog prijevoza za potrebe osnovno – i srednjoškolaca, studenata, radnika ,  poslodavaca i umirovljenika, a rasprostranjenost voznog parka diljem Hrvatske omogućava Autotransu organizaciju  transfera između gradova i njihovih zračnih luka.  Djelatnost Autotransa u inozemnom prometu očituje se svakodnevnim povezivanjem većih hrvatskih  centara sa gradovima u zapadnoj i istočnoj Europi.

Turističke agencije Sustava,  a- travel i App Požega organiziraju jednodnevne izlete i višednevna  putovanja po Hrvatskoj i inozemstvu, skijanja i ljetovanja za domaće putnike. Isto tako stoje na raspolaganju stranim agencijama i tour- operatorima sa ponudom smještaja u hotelima, hostelima, apartmanima i vilama, autobusnim prijevozom na transferima, izletima i  turama, uslugom stručnog vođenja i nizom drugih kao hrvatski destinacijski incoming- partner.

Servisna djelatnost u okviru Autotrans grupe razvila se zbog veličine voznog parka i prvenstveno  radi održavanja vlastitih vozila Sustava, no međutim po potrebi  pruža isto tako kvalitetne  usluge servisa i brojnim domaćim i stranim autobusnim prijevoznicima. Servisni centri Grupe nalaze se u Rijeci, Poreču, Labinu, Korčuli, Otočcu, Požegi i Slavonskom Brodu, a servisne radionice u Novom Vinodolskom, Krku, Cresu, Gospiću i Braču.

Autotrans Grupa je tijekom sedamdesetogodišnjeg djelovanja na tržištu izrasla u poslovni sustav koji zapošljava više od 1000 radnika, a čiji autobusi godišnje prevezu gotovo 12 milijuna putnika i ostvare 35 milijuna kilometara na domaćim i stranim prometnicama.

Naše vrijednosti

Zadovoljstvo putnika

U fokusu našeg djelovanja na domaćem i međunarodnom tržištu od samih početaka do današnjeg dana, je zadovoljstvo naših putnika dobivenom uslugom.  Mišljenju putnika, njihovim sugestijama, prijedlozima baš kao i primjedbama pridaje se velika pozornost. Oni su ti koji nam pomažu da svakim danom budemo sve bolji te su nam njihovo zadovoljstvo i povjerenje najveća vrijednost.

Kako je zadovoljan putnik jedan od ključnih kriterija poslovanja Grupe,  svakodnevno se trudimo izaći im u susret i ispuniti njihova očekivanja.

Sigurnost

Pored zadovoljstva putnika , sigurnost je slijedeći kriterij  kojem se unutar Sustava polaže velika briga. Redovito ulaganje u suvremeni vozni park od 480 autobusa,  kao i edukacija vozača te  kontinuirano unaprjeđenje kvalitete u skladu je s međunarodnim standardima i garancija je za sigurnost putovanja Autotransom.

Zaštita okoliša

Putovanje autobusom je ekološki prihvatljiv oblik javnog prijevoza.  Primjerice, putovanjem autobusom umjesto avionom može se smanjiti emisija ugljičnog dioksida za oko 80%. Svaki autobus emitira oko 20g/CO2 po putniku  po kilometru ( na temelju popunjenosti autobusa od 38 putnika). Nabavka vozila koja ostvaruju nisku emisiju ispušnih plinova potvrđuje osviještenost Autotransa i brigu za održivi razvoj te odgovorno ponašanje prema okolišu.